Architectuur & Fotografie …

De kogel is door de kerk. La balle est à travers l’église …

Ik ben bevallen van een boek(je) in het kader van mijn laatste jaar avondschool fotografie. Het is een ontdekkingstocht geworden die me vanaf het prille begin van de architectuurfotografie bracht tot bij de hedendaagse – Vlaamse – architectuurfotografie. Let wel, het is geen encyclopedisch werk geworden maar wel een overzicht hoe de fotografie is geëvolueerd binnen de architectuur. Ondertussen heb ik ook mijn uitslag binnen en ben er – oef – door. Mijn geschreven kleinood viel naar het schijnt best in de smaak.

Cover eindwerk

Omdat ik niet van de slechtste ben kan je het e-boek gratis en voor niets downloaden als pdf en lezen op je pc, powerbook, iPad, iPhone en andere i-achtige dingen. Weten jullie weer wat doen tijdens de zomermaanden. Gewoon op de link hieronder klikken en het downloaden begint. Bedenk wel dat er auteursrechten op rusten.

Klik hier om te downloaden. Opgelet 75 MB ! Dit kan afhankelijk van je verbinding een tijdje duren …

Veel leesgenot luitjes !

Het bruggetje ? Wijlen Rik De Saedeleer zou het als volgt uitroepen : “Daar is ‘em ! Daar is ‘em !” Om maar te zeggen dat het een binnenkoppertje is in een open doelmond …

Baai baai koeievlaai !

Tjerri

Auteur: Tjerri

60-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

10 gedachten over “Architectuur & Fotografie …”

  1. En ja het is een aanrader van een boek. Knap eindwerk Tjekke en proficiat met je eindevaluatie. En hup nu naar de graad 3 fotografie CVOLeuven.

    1. Thierry,

      Kan je de link naar het e-boek nog eens plaatsen aub? Zou het graag eens willen lezen. Alvast bedankt! 🙂

      Groetjes,
      Kenny, een enthousiaste student architectuur

  2. Als beloning leen ik je graag uit via C. ‘The Fountainhead’ roman van Ayn Rand (vertaald als ‘De eeuwige bron’)
    Samenvatting: Howard Roark, een jonge eigenzinnige student architectuur, wordt van de architectenschool gestuurd. Zijn vriend en rivaal Keating is de grote laureaat en begint meteen een beloftevolle carrière. Roark komt met zijn ontwerpen in een wereld vol onkunde, vijandschap en na-ijver niet aan de bak. Hij helpt Keating meerdere malen in het geheim met diens ontwerpen en ondergaat een karaktermoord door de boulevardpers. De publieke opinie wordt sterk beïnvloed door de architectuurcriticus Toohey, die, zoals vele anderen, een progressieve en sociale tijdgeest willen scheppen. Roark komt aan de kost als arbeider in een steengroeve en ontmoet zo zijn geliefde Dominique Francon, maar zij trouwt met boulevardbladuitgever Wynand. Ondanks vele tegenslagen lukt het Roark stilaan als architect hogerop te komen. Hij werkt voor Keating een project voor goedkope woningen uit, maar ambtenaren en lobbygroepen hebben de plannen zodanig misvormd, dat Roark het afgewerkte bouwwerk dynamiteert. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd maar wordt na een indrukwekkend pleidooi vrijgesproken. Uiteindelijk wordt hij ook herenigd met zijn geliefde.

  3. Jawadde, wat een meesterwerk. Viel best in de smaak? Dat moet wel het understatement van het jaar zijn. Je mag terecht fier zijn op je ‘boekje’.

Plaats een reactie