USA road trip – Phoenix – San Diego …

Na de tegenvaller de avond ervoor in Scottsdale (dè hippe wijk van Phoenix), probeerde ik alsnog de situatie om te buigen tot een succes. Uitchecken en op naar de botanische tuinen. Noppes, wegens te vroeg. Dan maar ‘Hole in the Rock’ gaan bezoeken. ‘Alweer?’ hoor ik je mompelen? Tja, bij gebrek aan beter grijp ik terug naar de oude en gekende recepten. Het valt trouwens op dat er ginder veel gaten zitten in hun rotsen. Iedere stad of dorp dat zichzelf respecteert moet zo’n rots hebben. Met het obligate gat erin uiteraard. Desnoods hanteren ze zelf de beitel en hakken de stadsdiensten naarstig een weg doorheen de rots. Its a dirty job but someone has to do it. Het gat in de rots bleek uiteindelijk ook een sof te zijn wegens belachelijk klein en in een verloederde buurt. De dierentuin dan maar? Na het zien van 6 rollende ogen naast en achter mij gooide ik de handdoek en zette koers naar San Diego Ca. Iedereen snakte naar de oceaan na goed 3 weken woestijn en bergen.

Wie dacht dat we de verschroeiende temperaturen in een verzengende woestijn achter ons konden laten kwam bedrogen uit. Tijdens de rit naar San Diego belandden we via de Route 10 op de National 78 uit die Blythe verbindt met Brawley, richting Mexicali. Je zou het niet vermoeden maar dat ligt in Mexico. Doch dit terzijde. Halfweg National 78 zaten we plots midden in de woestijn. Enkel zand te zien. Amper een takje. Helemaal omgeven door duinen van witgeel zand, enkel verbonden met de geciviliseerde wereld door middel van een zinderende zwarte geasfalteerde navelstreng. En oh ja, de moordende buitentemperatuur ontbrak ook deze keer niet op het appel. Tijdens een sanitaire stop verloor Mrs. Z. een slipper in het zand en verbrandde ze zo op een hilarische manier haar voetzool. Een mens mag al eens lachen. Zelfs al is het met een aangebrande mop. Of voetzool zo u wil.

Maar goed, San Diego dus. Eenmaal aangekomen mochten we ons vergapen aan de real thing. Surfend Amerika. Het hotelletje waar we zaten was haast perfect gelegen aan de oceaan maar blonk uit in vunzigheid. Je kan niet alles hebben. Aangezien het maar één overnachting betrof, kon een avondlijke wandeling langsheen dit surfersparadijs het ongemak met de mantel der liefde bedekken.

Het bruggetje? Mijn vrouwelijk grut stond te trillen van opwinding bij het aanschouwen van het surfend zootje ongeregeld dus …

Hang loose!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

2 gedachten over “USA road trip – Phoenix – San Diego …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s