USA road trip – St. George – Zion – Bryce – Escalante (1) …

In de Tour de France zouden ze bovengenoemde trip een koninginnenrit noemen. Op de affiche ronkende namen als Zion National Park en Bryce Canyon in vet gedrukt. Niet minder dan 350 km zinderend asfalt en verharde wegen dienden te worden getemd, een helletocht door berg en dal voor mens en machine. Na een deugddoend ontbijt werd de tocht dan ook met frisse moed aangevat en keken we na 70 km uit naar het bordje Springdale, een dorpje aan de zuidelijke toegangspoort van Zion NP. Dit park kan je via het zuiden binnen rijden en via een kronkelende route westelijk verlaten, maar de schone plekjes zijn enkel te bezichtigen met de shuttle bus. Deze bus neemt je kosteloos mee naar de verschillende stops met bezienswaardigheden en netjes uitgestippelde trails. Let op: parkeren in de buurt van de ingang is geen sinecure omwille van een accuut gebrek aan parkeerplaatsen. Daarom kan je maar best vroeg toekomen ofwel, zoals wij, een ‘privé’ parking opzoeken. Je betaalt een dagvergoeding en je neemt een gratis transfert bus naar de ingang en het Ranger Station. Daar stap je dan over op de shuttle bus. Tip: zorg dat je genoeg water meehebt. Een kruikje van 1 liter per persoon is geen overbodige luxe. Aan de ingang kan die altijd worden bijgevuld. Een gewaarschuwd man of vrouw …

Het park zelf is adembenemend mooi en ook het aanbod van trails is heel variërend. Zeker doen: je neemt de shuttle bus tot aan het einde van de Zion Canyon Scenic Drive waar je uitstapt aan de ‘Temple of Sinawava’ en van daaruit loop je de trail ‘Riverside Walk’ naar ‘The Narrows’. Reken zo’n 2 uur om de 3,5 km lange wandeling te volbrengen en je zal het je zeker niet beklagen. Wil je het allerlaatste stukje tot aan ‘The Narrows’ meepikken dan moet je wel voor ‘rivierschoenen’ zorgen, een kruising tussen surf- en wandelschoenen. Je kan deze huren, samen met een wandelstok, aan de ingang van het park. Een andere trail die ik ook kan aanraden is die naar ‘Weeping Rock’. Beetje tricky en gevaarlijk glad bij momenten maar best de moeite. Het uitzicht op ‘Angels Landing’ is uniek te noemen. Na onze uitstapjes en de verschillende busstops topten we onze drinkbussen, versterkten we de innerlijke mens en kropen we terug achter het stuur van onze stalen huifkar om het gevecht met de Zion-Mount Carmel Highway aan te vatten. Niet iedereen neemt deze handschoen op – de meesten verlaten het gebied terug via de weg naar het zuiden – en dat is best vreemd maar vooral spijtig. De weg lijkt wel op een erg bochtige rit door de Zwitserse Alpen maar dan met – euh – Amerikaanse bergen. Sportief rijden maar je krijgt er best wat voor terug. Vanuit Springdale tot aan de Hwy.89 naar Bryce toe is het zo’n 40 km.

Omwille van het grote aantal foto’s en de nogal uitgebreide beschrijving van deze koninginnenrit, houd ik het voorlopig hierbij. Ik wil niet dat jullie in slaap vallen, met de smartphone achter het stuur tegen een boom knallen of – godbetert – betrapt worden bij het lezen van dit blogje op het toilet op het werk. Morgen schotel ik jullie de plot voor van deze spannende episode. Nog één keer slapen. En denk erom, oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Het bruggetje? I am on the rock and then I check a stock …

Toedeloe met de koe!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

3 gedachten over “USA road trip – St. George – Zion – Bryce – Escalante (1) …”

  1. Heb eigentlijk als afsluiter naa zo een koninginnenrit een koninginnehapje verwacht :-D. Tis altijd spannend te lezen, eerst als ik den tekst gelezen heb, bekijk ik de fotos om de belevenis te versterken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s