USA road trip – Hoover Dam – St. George …

Na een onvergetelijke twee dagen in Sin City moesten we weer aan de bak. Rijden dus. Nieuwe horizonten verkennen. Daarom richtte ik mijn kompas op de Hoover Dam omdat ik van mening ben dat je zo’n iconisch civiel kunstwerk moet hebben gezien. Helaas speculaas. Toen ik net voor de dam een beenstrekpauze inlaste, zag ik, tot mijn lichte verbazing en toenemende frustratie, het verkeer op de toegangsweg vertragen om uiteindelijk tot stilstand te komen. Omdat we wel moesten onze weg vervolgen, kwamen we onvermijdelijk in de file vast te zitten. Na een vol uur te hebben gedaan over amper 1 km werden we vakkundig door de politionele autoriteiten (het was er een mengelmoes van ‘police’, ‘highwaypatrol’ en ‘sheriff’ auto’s) omgeleid en moesten we een bocht van 180 graden maken. Terug naar af, of in dit geval Las Vegas, en een illusie armer. Geen Hoover Dam dus. Ik miste ondertussen ook met stijl de afrit naar een alternatieve schilderachtige route en voor ik het wist zat ik te tuffen op Hwy.15, de snelweg naar ons einddoel, St. George. Balen, maar hey, shit happens. Omdat we nogal laat en vermoeid neerploften in onze comfortabele kamer, èn het bovendien een modern en leuk hotel was, besloten we een einde te breien aan de dag, temeer dat er in St. George verder ook niet ècht veel te beleven valt. Het is wèl een perfecte uitvalbasis om de omliggende natuurparken te gaan bezoeken. ’s Avonds werden we gratis en voor niets nog getrakteerd op een klank, licht en waterspel. Als het ginder onweert, dan onweert het er goed …

En nog een leuk weetje: als je van Las Vegas naar St. George rijdt (een goeie 200 km) rijd je door 3 staten. Namelijk Nevada, Arizona en Utah.

Het bruggetje? Hooverdam – phonic.

Baai baai, koeievlaai!

Tjerri

 

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

3 gedachten over “USA road trip – Hoover Dam – St. George …”

    1. Ok, ok. Pik me op op Lake Tahoe en we landen wel op Lake Mead. ’s Avonds pakken we wel een pintje in Las Vegas. Begin al maar naar drijvers te zoeken om onder je vliegtuig te schroeven. Ik timmer ondertussen een pontonnetje in mekaar aan mijn nieuw buitenverblijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s