USA road trip – Lake Tahoe …

En zo geschiedde … Vier Vlaamse musketiers in een stalen huifkar op de ‘long winding Californian roads’. In mijn achteruitkijkspiegel Mohawk Highway Road en voor mij een slordige 6.500 km onbekend asfalt. En zeggen dat de cowboys dit vroeger deden met een èchte huifkar en zonder het asfalt … Me dunkt dat de Mohawks zulks tafereel met schuddend hoofd moeten hebben aanzien. Waarna ze vakkundig van hun paard werden geschoten door de moreel superieure blanke huiden. De geschiedenis staat altijd aan de kant van de overwinnaar. En schrijf je iets anders dan noemen ze het daar ‘Fake News’.

Maar laten we het vooral plezant houden. De weg naar Carson City, via Reno, en Lake Tahoe zelf was niet bijzonder. Mijn vrienden hadden ervoor gewaarschuwd maar alla, de kamers waren al gereserveerd. Wat de pret drukte was de constant aanwezige rook van de talrijke verwoestende Californische bosbranden die men maar niet onder controle kreeg. Lake Tahoe zelf is amper toegankelijk omdat een groot deel rond het meer privaat terrein is met joekels van villa’s. Het kan natuurlijk ook zijn dat de rook veel verpestte want je kon onmogelijk ver zien en dan is zo’n meer net een zee met – euh – zeezicht. Misschien eens terug komen als het niet meer brandt, maar de locals zijn ook niet echt onder de indruk en bestempelen Lake Tahoe als ‘highly overrated’ en wie ben ik om hen tegen te spreken.

’s Avonds gingen we van arren moede de inwendige mens versterken door te gaan aankloppen bij Taco Bell. De dag erna was de inwendige mens nog steeds kwaad op mij. De andere drie in de wagen waren dezelfde mening toe gedaan.

Het bruggetje? De oorwurm van deze vakantie … Una mattina mi sono alzato O bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! …

Hasta la victoria siempre!

El Tjé

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

6 gedachten over “USA road trip – Lake Tahoe …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s