USA road trip – San Anselmo – Graeagle …

Na een onrustige nacht – jetlag doet iets vreemds met je bioritme – is ondergetekende al vlug uit de veren. Plicht en Graeagle roept. Graeagle mompelt u? Yup, vandaag gaan we een slordige 400 km Amerikaans asfalt vreten. De lakmoestest voor deze jongen. Een hele aanpassing aan Amerikaanse verkeersborden (die ‘STOPS’ op elke hoek!), hun rijgedrag (rechts voorbijsteken is het nieuwe ‘normaal’) en hun etwas lage maximumsnelheden. En dan heb ik het nog niet over mijn aanpassingsproblemen met de buitenmaatse 4 x 4 waar ik mee de baan op moet en die een versnellingspook aan het stuur heeft.

Naar Graeagle dus. Meer bepaald brengt onze tocht ons naar Mohawk (Ca.), een pittoresk gehucht van Blairsden dat tot Graeagle behoort in Plumas County. Volgens de officiële statistieken wonen er in Blairsden 39 mannen en vrouwen. Ik ben geneigd om dit te geloven … Dit betekent dat het er rustig is. Héél rustig. Zo hoor je ’s nachts de bergleeuwen miauwen (of waren het poema’s?), er komt al eens een beer langs (die dan je meubilair deskundig verbouwt) en een local, Mr. T. (I kid you not), waarschuwt me om bij valavond en ochtendschemer mijn dochters binnen te houden. Omwille van de poema’s. Wasberen gaan aan de haal met alles wat niet te zwaar of te heet is en coyotes halen alles uit de commedia delle maschere kast om onze terriërs te ontvoeren. Deze jongen is uiteraard van geen kleintje vervaard en mijn spreuk ‘alles voor de foto’ indachtig trok ik er bij de ochtenddauw op uit om beelden te schieten.

De Fuji X-Pro2 staat voor de eerste grote uitdaging. Eerste indruk: te klein voor mijn kolenschoppen en moeilijk te bedienen knopjes. Levensduur batterij is belachelijk slecht. Ik deed er dus goed aan mij twee extra batterijtjes aan te schaffen. Aan iedereen die overweegt om een X-Pro2 te kopen: koop er gelijk extra batterijen bij! Geen overbodige luxe.

Het bruggetje? Get your motor runnin’ / Head out on the highway / Lookin’ for adventure / And whatever comes our way …

See ya’ll suckers!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

3 gedachten over “USA road trip – San Anselmo – Graeagle …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s