Den boot in …

Iedereen kent ze wel die uitdrukking. Populair in combinatie met RSC Anderlecht, veeleer uit angst uitgekreten op 14 en 15 april 1912 en – minder lang geleden – vermanend uitgeblaft door Peter Madsen. Het verband? De eerste is op sterven na dood, die uit 1912 zijn sowieso al bij hun voorvaderen en de laatste had er de hand in. En je kan ze allen in verband brengen met een zwalpend schip.

Boten dus. Als je verbeelding werkelijkheid wordt moet Zaha Hadid gedacht hebben toen ze het startschot mocht geven bij de bouw van het havenhuis in Antwerpen. En toegegeven, het resultaat mag er zijn. Dat de ontwerpster de oplevering niet meer heeft mogen meemaken geeft een extra mythische dimensie aan het geheel. Of het er aangenaam toeven is tijdens tropische dagen weet ik niet. Wat ik wèl weet is dat ik niet graag de glazenwasser factuur wil betalen.

Los van bovenstaande beschouwingen is het een dankbaar voorwerp om op de gevoelige sensor vast te leggen. Iemand moet het doen.

Het bruggetje? ‘This ship will carry our bodies safe to shore’ …

Bye, bye, koeievlaai!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

6 gedachten over “Den boot in …”

    1. En ik durf niet te zeggen dat ze ballen had … Nu ja, de medische wetenschap staat voor niets en in de nasleep van #metoo kan je maar beter op veilig spelen.

  1. Probleem met die publiekstrekker_bekende_gebouwen is dat ze dan ook kapot gefotografeerd worden… (Havengebouw, Guillemin, MAS) Ze zijn fotogeniek en iedereen wil ze ‘op de plaat’ vastleggen met het gevaar dat het contra productief wordt voor je eigen werk. In ieder geval: chapeau voor je vakmanschap!

    1. De nagel op de kop. Maar wat doe je er aan? België staat dan ook niet vol met zulke pareltjes he. Je kan het nog altijd gaan zoeken bij onze noorderburen. Die hebben wat dat betreft beter bij voor mekaar. Bedankt voor het compliment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s