De trein wordt verwacht op spoor …

Vult u zelf maar het cijfer in. Wie weet word je wel multimiljonair. Vergeet dan wel niet meerdere cijfers aan te kruisen. En de nodige sterren uiteraard. Breuken mogen niet, dus spoor 9 en driekwart is uitgesloten. Berg je notarisbrilletje en je toverstaf dus maar op. De uilen zijn toch niet wat ze zijn.

Desalniettemin vind ik het mooi hoe de NMBS de nodige verwachtingen creëert met een simpele boodschap, ze doen de reiziger als het ware wegdromen. Wie zegt daar dat de NMBS niet werkt? Ze gaan verdorie de extra mile. Hiermee kleuren ze – goed bedoeld en als een enthousiaste kleuter – buiten de lijnen van hun toegekende opdracht. Waar vroeger VTM jouw dag kleurde, kleuren nu de mannen – en vrouwen – van den ijzeren weg jouw dag. Zelfs als het giet wijken ze niet. Een gekleurde plastiek zak over het dagelijkse (werk)plunje, blikje Jupiler in de ene en een gekleurde vlag in de andere hand, lokken ze luid aanmoedigend de immer kritische klant naar hun rijdende salons. Dat die af en toe stilstaan is een voetnoot amper waard. Stilstaan om te reflecteren. Iedereen staat in de file tegenwoordig. En gek genoeg, hoe meer de gekleurde hesjes in het straatbeeld komen, hoe langer de files.

Heb ik een kristallen bol? Neen, jammer, maar er zijn nog zekerheden in het leven. Wedden dat ik bovenstaande paragraaf ergens in 2018 kan copy-pasten in een blogje? De rest van 2018 wordt koffiedik kijken. De bal is rond. Maar mag ik jullie toch een voorspoedig nieuwjaar toewensen? Je weet wel, een goede gezondheid, alles wat het hartje begeert, enzovoort. Ik wens jullie alvast toe dat de beste ervaring van 2017 de slechtste wordt van 2018. Voor alle in gekleurde plastic hesjes gehesen roeptoeters van de NMBS wens ik een adequate RGB-filter, zodat ze het kunnen stellen met een gewone afvalzak. Stukken goedkoper zodat ze hun budget beter kunnen aanwenden om – ik noem een zijstraat – de prijsverhoging van ABInbev op te vangen.

Via de Bayer filter en de spoorwegen sluipt de essentie terug in dit schrijfsel: fotografie. Enne, vergeet niet langs te komen op 13 en 14 januari in CC De Borre. De treinen rijden heb ik me laten vertellen …

Het bruggetje? Central Station. NYC. Momenteel -16°C. Meer dan een meter sneeuw. Winter is coming …

Uw dwarsligger van dienst,

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

3 gedachten over “De trein wordt verwacht op spoor …”

    1. ‘Last’ train to transcentral. Dat is zo definitief … Misschien wil ik gewoon wel dwarsliggen. Zonder dwarsliggers geen spoor. En zonder dit blogje dan ook geen spoor van dwarsliggers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s