Black hole …

De titel alleen al. Meer heb je niet nodig om je fantasie de sporen te geven. Astronomen en Hawking adepten fantaseren er anti-materie bij, Jeroom beleeft een natte droom en nog anderen proberen er uit te kruipen. Ik daarentegen, ben al lang blij om me te kunnen concentreren op mijn black box. Voor alle duidelijkheid, het is geen familie van de xbox noch matchbox, maar het is wel nog steeds mijn favoriete toy for a boy. En het mag gezegd – opgelet, flauwe woordspeling in aantocht – de klik is er nog steeds.

Ik hoor nu meerdere stemmen fluisteren dat de blogjes nog maar met mondjesmaat doorkomen en dat ondergetekende zou hebben afgehaakt. Hmm, ik spreek het graag tegen maar kom wel de stemmetjes, weliswaar met lichte tegenzin, halverwege tegemoet. Afgelopen jaar was er eentje van veel mensen fotograferen. Niet echt mijn ding maar alla, a man has to do what a man has to do. De keerzijde? Veel mensen bedanken om hun foto te grabbel te gooien op de internet snelweg. Waarvoor alle begrip. Besluit: geen beelden, geen blogjes. Maar daar waar ik opgejaagd werd door een aanhoudende stroom van al dan niet interessante opdrachten, daar word ik nu geconfronteerd met een moordopdracht. Kill your babies. In januari moet ik tentoonstellen. Sta je daar. Met al je foto’s. Je struint door een omvangrijk archief van beelden en je moet hartverscheurende keuzes maken. Sluipmoordenaar op geesten uit het verleden, lang vervlogen tijden en vervaagde herinneringen. Ik heb als het er op aan komt een reumatische ‘delete’ vinger. De idee om een beeld te lozen doet mijn wijsvinger dus geen deugd. Kortom, deze jongen is op een zelfmoordmissie waarbij er op het einde geen winnaars dreigen te zijn. Een fotofinish bij een chicken race. In mijn dromen ben ik de James Dean, de ‘rebel without a cause’ in zijn Porsche 550. In het echt heb ik enkel zijn looks en tuf ik rond met een Duitse concurrent.

Ach die Duitsers. Leer ze me kennen mijnheer, mevrouw. Hun grondigheid kent geen grenzen. En via een ommetje belanden we bij onderstaande foto. Gespot bouwsel aan onze kust toen ik op zoek was naar overblijfsels van de beruchte Atlantikwall. Al vermoed ik dat het relikwie in kwestie gebouwd werd nà het bezoek van nonkel Adolf. Het feit dat het nu al in verregaande staat van verval verkeert sterkt me in deze. De Duitsers kunnen niet alleen goede wagens bouwen …

Het bruggetje? “Donder en bliksem” volgens ene Kapitein Haddock toen hij vernam dat er zwarte gaten bestaan … De gelijkenis tussen de snor van Jimmy Fallon en een andere beruchte Duitser is toeval.

Tsjauw!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

4 gedachten over “Black hole …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s