Wol op een stokje …

Sommige modellen zijn onwillig, hebben nukken, hangen het uit, zijn tegendraads of onhandelbaar. Beesten hebben dat ook. Net als kinderen trouwens, maar die groeien eruit zegt men. Een dooddoener als laatste grashalm voor ouders van opstandig grut. Ene Will T. zong het al: “Hoop doet leven”.

Maar goed, ik had het over tegendraadsheid. Bokkig zijn als het ware. Welnu, ik heb me dit weekend even tussen zulke recalcitrante wezens gewaagd. En neen, het was geen binnenspeeltuin maar een schapenweide, schuine streep, grote tuin. Ik dacht, laten we even van de bewoners een paar kiekjes nemen. Foto’s wel te verstaan, niet het pluimvee. Een fractie van een seconde overwoog ik zelfs een selfie met een van hen. Driewerf helaas. Die bollen sajet op stokjes met opgeplakte knikkers op hun kop laten zich zo maar niet benaderen. Laat staan poseren voor een topfotograaf.

Ach ja, je weet wat ze zeggen tegen would be en andere fotografen, blijf weg van kinder- en dierenfotografie als je stressloos wil fotograferen. Het moet plezant blijven. Helaas speculaas, ondanks mijn smeekbedes om te poseren, antwoordde de wollige kudde meermaals in koor “Néééééééé”. Volgende keer breng ik Rohypnol mee en een overlockmachine. Zien wie dan wint.

Eentje kon ik toch verschalken en het model van een dag kon ik uiteindelijk vangen in haar gekende flamingo pose. Een raadsel dat ze overeind bleef op één poot. Het inspireert natuurlijk tot een leuke titel …

 

Le petit pont? Slechts een komt er voor in aanmerking. “En ik haa nog e pòòr kaase met de rest van de sajet …”

Tot in den draai!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s