Wink …

Ofte een Engelse knipoog. Dé versiertruc bij uitstek die taalbarrières slecht. Je zegt als het ware iets met een knipoog. Tenzij je het doet tussen neus en lippen. Een kniesoor die om het verschil maalt. Gek toch hoeveel ledematen of stukken lijf en leden we gebruiken om iets duidelijk te maken. Als je deze moet oplijsten kan je maar beter je borst nat maken alvorens je je tanden er in zet. En ik houd het dan nog netjes. Daalt je woordgebruik af naar de onderste regionen dan krijgt menig begijn het schaamrood op de wangen. En neen, getormenteerde geesten, niet dié wangen.

Maar laten we terugkeren naar de essentie van dit schrijfseltje: fotografie. Ik ben in wezen een traditionalist, een conservatieveling, ja zelfs een nostalgicus, als het gaat over fotografie. Waar is de tijd dat de mannen (laat maar komen de verwijten over misogynie) van ijzer waren en de fototoestellen van hout? Zwarte vingers van giftige oxiden en wegrottende longen, neusschotjes en ablatio retinae ten gevolge van de vele chemische dampen. Nu ja, nostalgie is ook niet meer wat het is geweest …

De hunker naar het traditionele zwart-wit beeld mét korrel wordt me soms te veel en dan verlies ik me weer in het tunen en bewerken van een foto in de digitale donkere kamer. Mijn vingers worden er niet zwart van, giftige oxiden zijn vervangen door de straling van mijn monitor, de neusschotjes zijn geïrriteerd door het veelvuldig gebruik van een neusspray – die verdomde voorjaarse snotvallingen toch! –  en de longen piepend en zwoegend als een blaasbalg door net een trap te veel. De ouderdom mijnheer. We worden er niet jonger op.

De knipoog die dus met een korrel dient te worden genomen. Mr. Z. vindt het al lang goed zonder de hele lap tekst. De foto, daarom is het te doen. En geef ze eens ongelijk. Je weet wel, foto … duizend woorden … Enjoy!

Het obligate bruggetje. Op eenvoudig verzoek van Mr. Z. zelve, en ik hoop dat ze het niet over mij heeft als ze zingt “Tan viejo y con poco brillo” …

Hasta la victoria siempre!

El Tjé

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s