De wereld volgens Garp …

Moet je eens ter hand nemen. Het boek dan. Niet de wereld. Is een ander paar mouwen dat laatste. Een van de bekendste supportersliederen ooit. “We got the Whole World in our Hands …” Fast rewind: 1978 Nottingham Forest. Frappant detail: de jongens uit midden Engeland spelen ook in rood-wit-zwart.

Set 4 dus. De set waar Stephen King de hand in het scenario had. De opdracht was duidelijk: er mocht niet verloren worden. Beide teams hielden mekaar in evenwicht maar halfweg begon HZ weg te lopen en stonden ze met 15-22 voor. Om een of andere reden sloeg de onzekerheid toe in de rangen en kon de tegenstander terugkomen tot … 24-24! HZ nam terug over en bij 25-27 trokken wij aan het langste eind. Hun trainer – pun intended – aan het kortste. Een zucht van verlichting deed menig haardos wapperen en in de tribunes begon men aan een polonaise.

HZ won de tos en Mrs. Boemboem bestookte het andere kamp met een resem opslagen die soms weg hadden van een precisiebombardement met exocets en waar geen tactisch antwoord op kwam. De andere keren leek ze wel Enola Gay op twee voeten en veegde ze de receptie van het plein. Een complete meltdown van het moreel aan de andere kant en de veer was gelijk gebroken. In geen tijd stond het 0-13! Bij een 7-25 stand was het welletjes geweest en de “Lake-Side” kleurde rood doorheen een mistgordijn van Bengaals vuur. De eerste plek in het klassement was en is een feit.

Eind goed al goed.

Het bruggetje? Om je een idee te geven hoe het eraan toe ging op de afterparty op onze home ground, de heilige grond van Hofstade Plage …
“Laugh a minute was only the beginning, HZ93 this one’s for you!”

Hasta la victoria siempre!

El Tjé

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s