Kantelen …

Hoe spreek je de titel van dit stukje uit en hoe past het in een contextuele (on)zin? Uw antwoord op een gele briefkaart en bussen maar.

Kanteel (zelfst. nw.): Een kanteel of tinne is een onderdeel van verdedigingswerken. Het is een rechtopstaand, vierkant of rechthoekig stuk van een borstwering, met eventueel een schietgat in het midden.
Meervoud: kantelen.

Kantelen (ww.): Omslaan, op een andere zijde wentelen. Afgeleid zelfst. nw. kantelmoment.

En voilà, we zijn er.

Alsof het massieve kantelen betrof stond de tegenpartij voor blok en kende de wedstrijd een kantelmoment. Om maar te zeggen, ‘t kan verkeren. Bredero had het zelfs voorspeld, zo’n slordige 400 jaar geleden al. Die Gerbrand toch.

Set 2 bracht dus de wedstrijd in evenwicht en de HZ clubliederen rolden van de tribune naar beneden. Sjaaltjes gingen de hoogte in en “You’ll never volley balone” weerklonk uit de meegereisde supporterskelen. Set 3 en 4 zou aldus tot een formaliteit worden herleid. Aan set 5 moest zelfs niet meer worden gedacht.

Helaas speculaas. De tegenstandsters hadden de nodige meeval en de bal viel meer op ons deel van het terrein dan op het hunne. Binnen de lijnen wel te verstaan. Dat dit resulteert in setverlies hoeft verder geen betoog. Een 2-1 stand in ons nadeel was het signaal tot ongeregeldheden in de tribune en omdat de lokale stewards het supportersgeweld niet meer de baas konden werd onverwijld traangas ingezet door de in allerijl opgetrommelde ordetroepen. Achteraf bleek dat er hooligans van de meest gevreesde clubs uit de voetbalcompetitie (sic) waren geïnfiltreerd in de supportersrangen. Hooligans, je moet ze me leren kennen mijnheer. Om mevrouw niet te vergeten. Mysoginie in het vrouwenvolleybal zou etwas misplaatst zijn. Toch?

Set 4 dan maar. En hier leek Stephen King het scenario geschreven te hebben. Maar meer daarover in mijn volgend stukje: de wereld volgens Garp.

Het bruggetje? Set 3 verliezen was een kruis om te dragen maar zoals de Engelsen het zo mooi kunnen verwoorden: “It ain’t over until the fat lady sings” …

Volgende keer: wie schoot JR dood en andere trivia zoals wie won set 4 & 5 …

Baai, baai, koeievlaai!

Tjerri

 

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s