De lente is in ’t land …

Nu ja, technisch haal ik mijn gelijk niet, de lente begint pas op 20 maart. Om 11:28 uur precies zal een astronoom je toefluisteren. De vogeltjes fluiten! Ben je ook blij met de eerste échte zonnestralen dit jaar? De dagen lengen, de nachten korten. Yin en yang zeg maar. Je grijpt naar een zonnebril in plaats van de rits van je jas. Zonlicht dat de grijze mistsluiers weg blaast uit je hoofd. Neen, deze jongen is moeilijk uit zijn hum te krijgen vandaag.

Zelfs Mrs. C. ging spontaan aan ’t draaien. Teveel en te diep in ’t glas gekeken hoor ik kwatongen lispelen. Toch niet hoor. Enfin, toch niet deze keer, hoor ik mijn eigen kwaaie tong sissen in mijn hoofd. Ik mag zoiets denken, zeggen of schrijven. Op voorwaarde dat ik straks kook wel te verstaan.

Blijkbaar geïnspireerd door de Great Pottery Trow Down, zijn het haar handen die ritmisch kletsen op de natte klei om die met een doffe klap op haar draaitafel te doen belanden. Niet het type waar Dimitri of Mike mee loos gaan op Tomorrowland maar wel eentje die zo lijkt weggeplukt uit de scène van Ghost. Jammer dat de kinderen thuis zijn. Laten we het dan maar houden bij een foto. Zolang het maar mijn kaak – of erger! – niet is waarop haar handen kletsen en ik met een doffe klap tegen het dek ga.

Het bruggetje? Ik ga jullie niet de Righteous Brother oplepelen, iedereen kent dat en het zou een misplaatst cliché zijn bij bovenstaande foto. Laten we de horizon verleggen.

Zitte ‘k ik me men hande in men haar
Knikkend me de kop van nee nee neej
‘k Probeer heel veel, ma het zit me ni mee
Omgeven door problemen
Volg k’ik de melodie
De tonen zen men treden
Tot dak den horizon kan zien

Toedeloe met de koe!

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s