En toen was er niets meer …

Sinds oktober vorig jaar is het stil geworden op dit blog front. Velen klampten mij al dan niet virtueel aan en vroegen waar mijn schrijfsels bleven. Of ik gestopt was. Wat er aan scheelde. Een zinnig antwoord kon ik nooit formuleren. Verder dan een gemompeld ‘sorry’ of ‘geen tijd’ kwam ik niet. En zodoende ging het antwoord zijn eigen weg. Ieder zijn mening. Het weze iedereen gegund.

Een schrijversblok fluistert de wind. Misschien wel een depressie ritselen mijn oude afgedrukte foto’s. Gevlucht in gedachten kwettert de betweter. Gezonken in de poel van verderf mompelen de drinkebroers. Verloren gereden op de internet snelweg ginnegappen de spotgaaien.

Niemand oppert echter een sabbatical. Het hoofd leegmaken en langzaam weer laten vol lopen met o zo nodige energie en inspiratie. Doet deugd. Een aanrader.

Mrs. Z. keek me aan en haar opmerking verandert mijn lethargie in silex. Een droge klap en de vonk springt over, zoekt een schuilplaats in het hoopje opgedroogde ideeën en fantasie. De zucht van opluchting wakkert het vlammetje aan en het vuur wordt aangejaagd. Vanaf nu zal ik jullie terug voor onbepaalde tijd irriteren dan wel weten te boeien door een schrijfseltje, gelardeerd met een of meerdere al dan niet geapprecieerde foto’s. Les gouts et les couleurs weet u wel. Maar laten we de kleuren deze maal nog even achterwege. Zwart-wit denken maakt beslissingen nemen gemakkelijk.

Mrs Z en toen

 

Mrs Z en toen-3

 

Als bruggenbouwer heeft u uiteraard het – euh – bruggetje nog te goed. Met eenparigheid van stemmen werd gekozen voor een van de mooiste liedjes die hier huize B. worden gedraaid. Fantastische tekst en dito clipje … Het is al lang verleden tijd dat ik als kind dacht dat ik kon toveren. Maar, deze strijd, is fameus te zwaar. Dat had ik toen nog niet voor ogen.

 

Salut met de paraplu !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

12 gedachten over “En toen was er niets meer …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s