Praga Khan …

Na Front 242 (2013) en The Neon Judgement (2014), breidden de organisatoren van Stage1800, met Praga Khan als hoofdact, een logisch vervolg aan hun line-up’s. Praga Khan, aka Maurice Engelen, hoeft verder weinig introductie. Was en is als Belgisch diskjockey betrokken bij oa. Lords of Acid, Jade 4U, Major Problem en 101 om er maar een paar op te noemen. Omdat ik hem eerder al bezig gezien had wachtte ik vol ongeduld op de explosieve mix van dancebeats en visuele hoogstandjes. Dat zijne hoogheid Praga Khan al wat kilometers op de teller heeft is zeker geen belemmering om de lichaamstemperatuur en de hartslag van de toeschouwers de hoogte in te jagen.

Voor deze gelegenheid kroop Tylaine – met de innemend mooie glimlach – Van den Broeck achter de keyboards, geflankeerd door the-most-sexy-beast-on-bass op de Belgische podia Ruth Verhelst (neen Michel De Coster, hiertegen maak je geen kans). Naast de beauty mocht de beast Erhan Kurkun de gitaar omgorden en de snaren beroeren terwijl Inja Van Gastel, Maurice zijn nieuw lief (dixit himself), in pure Gothic stijl het podium mocht onveilig maken. Iedereen vergaapte zich aan de choreografie en de opzwepende show. De danspartijen van de bloedmooie Renee Ruseler en Evelyne Delameilleure werden dan ook zeer gesmaakt. Mannen met een gezonde dosis testosteron – en hier en daar een verloren gelopen lesbienne – stonden er bij en keken er naar met bovengemiddelde aandacht. Bij mij flitste de gedachte ‘Don’t try this at home’ door het hoofd. Het oog wil ook wat mijnheer.

Maar goed, om de muziek èn de show was het te doen. Tijdens de intro van ‘Follow the sun’ kwamen de bandleden één voor één op en Maurice was blijkbaar in zijn schik. Met brede grijns begroette hij de afgereisde fans en schakelde de eerste versnelling in voor wat een dolle rit zou worden. ‘Love’ ging direct over in ‘Tausend Sterne’ en na ‘Freakazoidz’ en ‘Right or Wrong’ was het tijd voor goud van oud : ‘Breakfast in Vegas’. Ondertussen wiegden en dansten Renee en Evelyne een eind weg als volleerde nimfen en velen kwamen ogen te kort. Ik ondertussen ook adem maar alla. Amper bekomen zette Maurice en Co ‘Rock to the Beat’ en ‘I sit on Acid’ in. ‘Lonely’ en ‘Isolation’ knalde door de P.A. en enkel een dove lamme, of lamme dove zo u wil, kon bij deze orgie van licht en geluid stil blijven staan. ‘Phantasia’ luidde het einde van de set in en bij Power of the Flower ging iedereen loos met de crowd balls. De bandleden kwamen het publiek groeten en helaas speculaas, dag 1 van Stage1800 zat er op.

 

 

Brugje ? Gewoon weg een sterk nummer …

 

 

Morgen dag 2. Buckle up !

Tsjauw !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s