Imitatie …

Het warm water een tweede keer uitvinden is onmogelijk. Dus danken we de anonieme uitvinder telkens weer we een aangename douche nemen. Of een bad. Buurtje leen spelen, over de haag kijken, zeg maar ‘imiteren’ of ‘kopiëren’ is een grijze zone. Eentje dan met meer dan vijftig tinten. Als je foto’s maakt wordt originaliteit altijd beperkt tot het onderwerp en hoe je het in beeld brengt.

Dit impliceert – omdat de meeste onderwerpen al behandeld zijn – dat de creativiteit van de fotograaf bepaalt hoe het onderwerp in beeld wordt gebracht.

Eén van de beelden die me ooit paf heeft doen staan is ‘Rhein II’. Als je de kans krijgt : ga dit zien ! Klinkt als een belegen vooroorlogse slogan maar ik kan het beeld misschien wel beschrijven maar dit zou onrecht doen aan het ‘kunstwerk’. Dit als excuus voor onderstaand beeld. Soms word ik dwangmatig naar dezelfde framing van het onderwerp getrokken. Spijtig genoeg mis ik het talent van Gursky maar ik troost me met de gedachte dat ik ook 3 decennia keepte zonder het talent te hebben van een Courtois en dat ik er toch veel lol aan beleefd heb. En mijn vrienden ook. En laat dat nu mijn uiteindelijke doel zijn van mijn fotografie …

 

Rhein

 

Het bruggetje ? Mrs. L. vond dit het er perfect bij passen. I’m the dark in need of light …

 

 

Baai baai koeievlaai !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s