Nimis en Arx …

Door mijn vorig blogje te lezen kon je je al een idee maken wat Ladonia is en waar je het koninkrijkje kan terugvinden. Voor de geïnteresseerden : je kan jezelf aanmelden om Ladoniër te worden en – hou je vast – voor een bescheiden bijdrage wordt je ook opgenomen in de ‘noblesse’ van Ladonia. Iets zoals Graaf Tjerri van ’t Fabourg de Ladonia. Een leuk eindejaarscadeau voor je geliefde(n) en toegegeven, het klinkt chique als je een tafeltje boekt op de dijk in Knokke.

Maar terug naar het land zelve. Als je er na een stevige wandeling aankomt moet je door de toegangsdeur van Nimis.

De naam Nimis staat in het latijn voor ‘te veel’ en is opgetrokken uit zo’n 75 ton wrakhout en andere aangespoelde spullen.

Het ministerie van toerisme is blij met de ruwweg 40.000 toeristen die het land bezoeken. En ik kan het maar herhalen, de toerist die er naar toe trekt heeft er iets voor over. Je dient namelijk een pad van 2,5 km af te dalen aan de Kullaberg Peninsula in Zuid-Zweden en, aangezien er geen hotels of B&B’s in Ladonia zijn, het pad terug te klimmen. Had ik al gezegd dat het niet bereikbaar was met eender welk vervoersmiddel ? Heel misschien kan je het proberen met een roeibootje. Heel misschien …

Op een steenworp van Nimis heeft Lars een nieuwe stad gebouwd. Geheel opgebouwd met rotsblokken en al even merkwaardig als Nimis kan je Arx gaan bewonderen.

Arx is latijn voor ‘fort’ en stelt een boek voor gemaakt uit stenen en rotsen. Elke pagina is een steen.

Dat Lars niet bepaald op de sympathie van die-met-de-lange-baarden-en-tenen moet tellen bleek vanaf het begin van ons bezoek. We werden door Lars en 2 uit massieve rots gehouwen Vikings voorbijgesneld op het bospad aan een snelheid die iedereen verbouwereerd achter liet. De behendigheid waarmee ze van rots tot rots sprongen zou een berggeit doen blozen hebben. In Ladonia stond ik te prutsen aan mijn fototas en een tel later stonden er twee donker gebrilde mannen zich tegen mij aan te schurken. Alle twee hadden ze een spiraaltje in hun oor steken. En geloof me, ze gebruikten het niet als anti-conceptie. Toen ik Lars naderde om een gesprek aan te knopen kwamen ze ook in zijn gezichtsveld staan tot hij knikte dat het goed was en ik zelfs een paar foto’s kon nemen. Tijdens ons gesprek kwam ik erachter dat hij al meer dan 30 jaar – pun intended – timmerde aan zijn levenswerk. En dan wordt je afgerekend op een schets die over Mohamed zou gaan …

Te gek voor woorden dat ze in Kopenhagen een aanslag op hem plegen waar hij gastspreker was op een meeting over vrije meningsuiting. De bebaarde islamo-fascisten hun cynisme kent geen grenzen. Wat me dan wel verheugde is dat de donker gebrilde berggeiten hun werk goed hebben gedaan. Way to go boys. En aan Lars : doe zo voort !

 

Mensen zoals Lars die, ongeacht de risico’s, voorgaan op de barricaden van de vrije meningsuiting, zo zouden er meer moeten zijn. Zij zijn en blijven het vaccin dat ons kan wapenen en voldoende weerstand biedt aan de sluipende godsdienstziekte die het Avondland probeert te infecteren. Voor mij en vele anderen : ¡No pasarán!

 

Lars Vilks 021

 

Het bruggetje ? Take him by the hand, make him understand, the world on you depends ! …

 

 

Tsjauw !

Tjerri

 

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

3 gedachten over “Nimis en Arx …”

  1. Bij zowel dit als je vorig blogje zijn de foto’s interessant… maar veel interessanter is de bijhorende tekst. Chapeau, geweldig geschreven. Humoristisch en to-the-point. Heb genoten !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s