I scream …

Iedereen is Charlie dezer dagen. Men schreeuwt het uit van ontzetting, woede, frustratie, benoem het maar, laat je gaan, superlatieven zijn in. De virtuele inkt van mijn woorden in mijn vorig blogje waren nog niet opgedroogd of de oorlog brak uit in een straat van Verviers. Niet de ver-van-mijn-show maar Ver-viers. Of all places. Mijn woorden bleken dus niet verstoken van enige profetie en het is hier beginnen te druppelen.

Misschien toch maar uitkijken met woordspelingen, van profetie naar profeet is maar een kleine stap, slechts één letter verschil. Opletten dus met grapjes en grollen, want een overgrote meerderheid van de moslims heeft zeer lange tenen als het gaat over hun geloof, bestseller of idool. Gelukkig maar dat diezelfde overgrote meerderheid de Nederlandse taal niet machtig is en deze blog alsnog niet bezoekt, zo niet zou deze jongen Houellebecqgewijs moeten onderduiken. Aber kapitulieren werden wir nicht !

Die laatste zin zal wel niet helemaal politiek correct zijn maar ik beroep me graag op de vrije meningsuiting, je weet wel, één van die moeizaam verworven rechten van onze westerse democratie, iets dat men blijkbaar vandaag herontdekt. En alsjeblieft, laat na om ‘vrije meningsuiting’ en ‘maar’ in één en dezelfde zin te gebruiken ! Je begeeft je op een hellend vlak waarvan je (nog) niet beseft hoe steil het is en hoeveel bruin zeep er is op uitgesmeerd. Dat de moslims, islam apologeten en bij uitbreiding alle aanhangers van een of ander geloof eindelijk mogen beseffen dat het uiten van de gedachte het wezen van het bestaan is en dat het denken zich nooit mag laten onderwerpen, zeker niet aan een dogma of godsdienst, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken.

Vinden we allemaal niet dat volwassen mensen met ingebeelde vrienden, minstens een beetje, gek zijn ? Nu dan …

Maar vogeltjes zingen zoals ze gebekt zijn en wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil ? En zo kom ik tot terug tot de kern van deze blog, fotografie. Kijk eens naar het vogeltje is niet enkel bestorven op de lippen van de potloodventer maar ook op die van de natuurfotograaf. De titel in de aanhef was al een ballonnetje om onderstaande schoonheid aan te kondigen. Een van hen diende als inspiratie voor mijn kerstkaart, de anderen mogen nu opdraven of opvliegen zo u wil. Jammer van een gebrek aan licht toen ik afdrukte maar het weer zat tegen en veel tijd krijg je niet om deze ijsvogels te fotograferen. Volgende keer beter. En voor wie leest om te leren, de Engelsen noemen dit vogeltje een ‘Common Kingfisher’ en Bart De Wever noemt dit een Albedo athhis. Geen dank.

 

 

Het bruggetje ? Toen ik bovenstaande tekst uittypte zat ‘I scream you scream, we all scream for ice cream’ in mijn hoofd maar toen klonk plots dit deuntje op de achtergrond en ik dacht, ‘yep, dit is ‘em’ …

 

 

Amen …

Tjerri

 

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

4 gedachten over “I scream …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s