A Christmas Tail …

De anglofielen fronsten waarschijnlijk hun voorhoofd bij het lezen van bovenstaande titel, een Engelssprekende analfabeet niet te na gelaten. Om het maar niet te hebben over de gebotoxeerde dames en heren in ons midden. Maar goed, het is alweer kerstmis en we strijken even over ons hart. Vrede op aarde en zo, je weet wel. Op de achtergrond een muziekje, het geklingel en -klangel van servies, de geur van overdadig eten dat de cholesterol door onze aders en poriën perst.

Het enige dat ik zoals vorige jaren moet missen is het geknisper van sneeuw onder mijn schoenen als ik rond het huis loop. Een miezerig weertje is mijn deel en ik troost me met de gedachte dat de vogeltjes in mijn tuin best in hun schik zijn met dit zachte weer. Geen gevecht om de vele graantjes die hier ten huize gratis worden verschaft aan het fluitend gild.

Met dit in het achterhoofd en met onderstaande foto op het netvlies zag ik zo een syndicale actie geboren worden. Een gesyndiceerd vogeltje met het obligate rode hesje op de barricaden voor zijn gepluimde vrienden, voor een eerlijkere verdeling van de welvaart, opdat iedere vogel zijn graantje zou kunnen meepikken. Waar heb ik dit verhaal onlangs nog gehoord ?

 

roodborstje

 

Het bruggetje ? Merry X-mas darlin, wherever you are …

 

 

Happy X-mas !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

6 gedachten over “A Christmas Tail …”

  1. Wij hebben gisteren een gooie DVD aangezet; en ook voor de eerste keer uitgekijken: haardvuur 🎄🎄. Totaly Christmas spirit hier in onse dorp (want ook geen snieuw beschikbaar 😀😀)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s