Cyanistes Caeruleus …

We reizen om te leren is een gemeenplaats die men al eens placht uit de strot te wringen. Zonder verder erg trouwens. Een opgetrokken wenkbrauw niet te nauw gesproken. Omdat ikzelf platitudes niet schuw durf ik te parafraseren en er ‘we fotograferen om te leren’ van maken. Mijn latijn kan er alleen beter van worden. Dat van jullie ook trouwens en zo niet : mea culpa.

Om de titel te begrijpen hoef je enkel maar naar mijn prentje te kijken en je hebt gelijk door dat ik het over een pimpelmees heb. En of het een meisie is of een jongeman ? Geen idee want, hou je vast, je kan het niet op het zicht zien. Aha !

Hoe doen die verrekte vogels het dan spookte het door mijn hoofd. Je zal als pimpelmees maar verliefd worden en bij het eerste geflikflooi in de struwelen er achter komen dat je volgend jaar een uitnodiging voor de gay parade in je nest mag verwachten. Struwelen zei u ? Een struweel is een vegetatie van struiken van 1 tot 5 meter hoog. Je leest om te leren weet je nog ?

Doch dit terzijde. Die pimpelmezen blijken dus het geslacht van hun soortgenoten te herkennen door hun UV zicht. I kid you not. Het bezoek aan een darkroom met blacklights zal nooit meer hetzelfde zijn nu je dit weet. Blijkt dat hun UV gevoeligheid helpt om het verenkleed zichtbaarder te maken en het mannetje op die manier zijn petje meer in de kijker kan zetten. Hoedje af voor zoveel vernuft. Al een geluk dat ik niet met mijn pluimen moet gaan pronken om indruk te maken op de vrouwtjes. Vorm zelf maar een zin met ‘kaal’ en ‘reis’.

 

Pimpelmees

 

Het bruggetje ? I came across a fallen tree …

 

 

Toedeloe met de koe !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

2 gedachten over “Cyanistes Caeruleus …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s