Merel …

Bij zulks een titel verwacht je dat ik er ‘beke’ achter aan ga gooien maar neen, het betreft hier de enige echte ‘Turdus Merula’. Yup, de onversaagde merel. Loopt niet links 2,3,4 in de pas maar wipt zich door het leven. Als ze niet vliegt wel te verstaan.

Ik schrijf ‘ze’ omdat een prins ooit zei : ‘Het is een vrouwtje’. Nu is ie koning. De prins dan. De koningin is ondertussen dood en begraven. ’t Is me wat de laatste tijd met al die gekroonde hoofden. Maar om terug te keren naar mijn schrijfpad, ik had de prins niet nodig om te zien dat het een meisie was. Makkelijk zat bij deze soort gevederde vrienden. Het mannetje is de zwarte piet. Pun intended. Je kan de merel natuurlijk ook tegen een boom aan smakken en als ie ‘amai mijn kloten’ uitkreet heb je het mannetje te pakken. Maar als natuurvriend kan ik zoiets uiteraard niet toestaan, dat spreekt voor zich. Het beestje seksen kan je dus op het zicht doen. Voor het goede begrip en de slechte verstaanders : seksen in deze is seksbepalend onderzoek verrichten en heeft niets met – euh – vogelen te maken.

De foto kostte me best wat moeite. Languit op de buik, op de koude en vochtige grond. Ik kan zo de pijn opnieuw voelen. Neen beste lezertjes, niets was me te veel om de schoonheid van dit wijfje te vatten. De meidoorn was een bonus. Al laat ik in het midden of het een eenstijlige of een tweestijlige was, een kniesoor die er op let.

 

Merula

 

Het bruggetje ? Ik zat er me suf over te piekeren maar de link met het begin van mijn verhaal is er wel …

 

 

Tschüs !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

2 gedachten over “Merel …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s