CPeX …

Steak Number Eight bracht ons muzikale semtex, de organisatie programmeerde nà hen CPeX. Ontsproten uit de koker van Hugo Matthysen in ’94 blijft deze rockgroep de vleesgeworden parodie op de gemiddelde rock- of metalgroep, onze eigen Vlaamse Spinal Tap als het ware. Antwerpenaar en popkenner Clement Peerens (aka Hugo Matthysen), steevast getooid met een zonnebril en met de obligate jeansvest, staat al sinds het begin naast bassgitarist en zanger Sylvain Aertbelliën (Ronny Mosuse). Nadat Vettige Swa de Bock (aka Bart Peeters) werd gearresteerd in Thailand nam Dave de Peuter (aka Aram Van Ballaert) de stokjes en de vellen over terwijl hij uitkijkt naar zijn geslachtsverandering.

Het Bolwerkplein was ondertussen zowat volgelopen en de de mensen keken reikhalzend uit naar de show van de Clement Peerens Explosition. Nadat we met ‘Clement Zijn Wijf‘ hadden kennisgemaakt schotelden ze ons hun ‘Loeten‘ voor. Met een deskundige uitleg over de ‘Ambrayage‘ en een portret van ‘Sylvain‘ hielden ze halt bij ‘Dunaldy‘. Via ‘Pinokio‘, ‘Asbak‘ en ‘Zagen‘ kwamen we terug bij de ‘Garagist’ waarbij de link met ‘Vuile Hypocriet‘ al vlug was gelegd. Black Magic Sylvain kweet zich ondertussen perfect van zijn taak en speelde zijn rol van meesterentertainer met verve. Zelf de fotografe op het podium moest er aan geloven. Ondertussen hadden Rita & Anita van De Pita het podium al bezet en hadden ze kwistig hun pita’s in het publiek rondgestrooid. Met de prelude ‘Boormachien‘ kwam de meezinger van de dag : ‘Dikke Lu‘. Uit honderden kelen klonk dan ook “wa was da me den dikke Lu !” De Beast From Hell ofte den Dave droeg daarna hun hit ‘Foorwijf‘ op aan de MC van die avond Mrs. A. en met ‘Kakske‘ rondden ze hun set af. Het geschreeuw om bisnummers mondde uit in ‘Architect‘. Daarna ging het spreekwoordelijke dak er af met ‘Vindegij Mijn Gat (Ni te Dik in deze Rok)’ en CPeX eindigde het optreden met Black Magic Sylvain die de toeschouwers op het Bolwerkplein nog verleidde tot zangkoren …

CPex deed wat het moest doen en het publiek kreeg wat het verwachtte. Terwijl de nacht zich over het Bolwerkplein vleide was het enkel nog uitkijken naar de headliner van de avond.

 

 

Het bruggetje ? Binnenkoppertje ! …

 

 

Morgen allemaal in het zwart en vergeet de eyeliner niet …

Baai baai koeievlaai !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

2 gedachten over “CPeX …”

    1. Sommigen worden doof omwille van hun leeftijd, anderen dan weer omdat ze teveel naar (te) luide muziek luisteren. Een enkeling van op oudere leeftijd te veel naar (te) luide muziek te luisteren. ’t Is altijd wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s