Steak Number Eight …

Vilvoorde is de stad van de Pjeirefretters. Al twee eeuwen lang. Zoek het maar op. Het hoeft geen betoog dat er in elk zichzelf respecterend Vilvoords restaurant een paardenbiefstuk op het menu staat. En op het podium van elk respecterend Vilvoords festival moet er ook een Steak staan moet de organisatie gedacht hebben. Na de ID!OTS maakte Steak Number Eight zich namelijk op om Vilvoorde een muzikaal oplawaai te verkopen.

De postrock- en noiseband uit Wevelgem won in 2008 HUMO’s Rock Rally en technisch gezien zijn ze de jongste winnaars ooit. Brent Vanneste (zang, gitaar), Joris Casier (drum), Cis Deman (gitaar) en Jesse Surmont (bas) stonden aan het begin van een dolle rit en van toen af ging het – euh – hard. Live bouwden ze een ijzersterke reputatie op waarbij ze een mix van sludgemetal en postrock serveren. Intussen zijn ze al 3 CD’s verder en wenkt een internationale carrière.

En of ze hun reputatie eer aan deden ? Nou moe, blij toe dat ik oorbescherming inhad. Amper het podium op en de pleuris brak los met ‘Cryogenius’. De aanwezigen waren amper bekomen van de eerste shockwave of daar kwam ‘Dickhead’ al aanrollen en gooide Brent Vanneste ‘Stargazing’ er achter aan. Het publiek kreeg amper tijd om naar adem te happen of daar kwam ‘Slumber’ al uit de boxen geknald met een wild aan zijn basgitaar plukkende Jesse Surmont. Cis Deman deed evenmin onder en probeerde en passant eveneens zijn snaren stuk te trekken op ‘Kolomon’ en ‘The Sea is Dying’. De vernieling van de luidsprekers was nu pas goed ingezet en met ‘Black Fall’ en ‘Black Eyed’ headbangden een paar jongelui op het plein zich een hersenschudding bij mekaar terwijl Brent iedereen bij de les hield. Joris Casier aan de drums hield het ritme strak en ‘Exile Of Our Marrow’ werd ingezet met het einde van de set in zicht. De band bedankte het enthousiaste publiek en ging voor een laatste keer loos met ‘Pyromaniac’.

Samen met mij bleven er een paar toeschouwers achter met een holle blik en een suizend gevoel … SN8 rocks ! En hoe.

 

 

Het bruggetje ? Mrs. C. is nog altijd pissed of omdat ze SN8 niet heeft kunnen zien. Hierbij een goedmakertje …

 

 

Na deze semtex voor je gehoor komt morgen cepex.

Slu !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

4 gedachten over “Steak Number Eight …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s