Id!ots …

Hoe accuraat en gebald de muziek van deze idioten omschrijven ? It’s only dirty & filthy Rock ‘n’ Roll, no more, no less, that’s why they are called ID!OTS ! Beter ga je niet in de buurt komen. Wie zijn zij mijnheer ? Je neemt twee anciens van de UGLY PAPAS – Luc Dufourmont (zang) & Dick Descamps (basgitaar) – voeg daar een  frisse Duracell Power-drummer – Tom Denolf – en een jonge virtuoze gitaargod – Wouter Spaens – aan toe en je krijgt: ID!OTS.

De groep werd pas opgericht in maart 2012. Hun sound is doorspekt met invloeden van meer dan 50 jaar rock’n roll, aanstekelijk, bijwijlen loeihard om dan weer om te slaan in verfijnde melodieuze songs die recht naar de keel grijpen. Kennis en kunde resulteerden in een eigen sound en in november 2013 besloten ID!OTS hun eerste full-album op te nemen. Het resultaat, hun eerste vinyl en CD “ID!OTS” werd in april dit jaar op de wereld losgelaten en in Kortrijk voorgesteld in de uitverkochte concertzaal De Kreun. Sindsdien maken ze allerlei festivals onveilig met hun eigenzinnige optredens.

En geloof me, hun passage op Stage1800 is niet ongemerkt voorbij gegaan. Ze gingen gezwind van start met ‘Mosquito‘ en ‘Killing‘ waarop naadloos ‘Dance‘ werd ingezet. Dufourmont entertainde, tussen de twee songs ‘160 miles‘ en ‘CH20‘ door, in feilloos West-Vlomsch het publiek die dit wel wist te smaken. Na ‘Hangman‘ hing Dufourmont letterlijk de aap uit en spatte hun ‘Urang Utang‘ uit de PA terwijl ik ondertussen vreesde voor de tikker van de drummer. Nog nooit zo’n opgefokte gast bezig gezien behalve Animal uit de Muppet Show dan. Wat een energie die kerel. Met ‘The Bill‘ en ‘Albania‘ kwam het einde van de set in in zicht en het afscheid van een enthousiast publiek kwam er met ‘Norton‘. Back-stage zat er nog steeds een gelukzalige lach op het gezicht van de drummer. Waarschijnlijk omdat hij wist dat hij een paar uur later lekker opnieuw loos kon gaan tijdens hun optreden in Beerse.

Ik kan kort zijn : zij kwamen, haalden uit met een gebalde R&R vuist en overwonnen.

 

 

Het bruggetje ? Laat het u smaken …

 

 

Morgen staat er biefstuk op het programma …

Tsjauw !

Tjerri

Advertenties

Auteur: Tjerri

55-jarige man uit Elewijt, het culturele epicentrum van Vlaanderen.

2 gedachten over “Id!ots …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s